Regelmatig delen experts hun kennis en ervaring met ons via het platform. Op deze pagina staan interviews en artikelen over onderwerpen die te maken hebben met de collectieve binnentuin.

Opinie

Ojos de agua

09.08.2017

Ik ving je vanochtend in een druppel op mijn vinger. Dezelfde ochtend heb ik je doorgespoeld, opgedronken en heb me met je gewassen, in die volgorde.

Opinie

Het sociale (on)gemak van een binnentuin

16.08.2016

Door de aanleg van een collectieve binnentuin kunnen de sociale relaties tussen de omwonenden verbeteren, maar ook verslechteren.

Interview

De waarde van de binnentuin

06.08.2016

Een taxateur zou een privé tuin hoger waarderen dan een collectieve tuin. Toch zien we bij de collectieve zelfbouwprojecten van Urbannerdam vaak een collectieve tuin verschijnen.

Interview

Is jouw tuin een spons?

31.05.2016

Steeds vaker komen we de Waterschappen tegen in de stad. Ook bij de ontwikkeling van collectieve binnentuinen praten en denken ze mee.

Opinie

Elke druppel telt!

03.05.2016

‘Dat u in interessante tijden mag leven’. Hoewel dit oude Chinese spreekwoord bedoeld is als een vervloeking, kan ik ook genieten van deze turbulente tijden.

Interview

De Geheime Tuin

03.05.2016

Afgelopen zomer liep ik over de Maaskade en zag ik een garagedeur openstaan. Tegelijkertijd was ik via Facebook verbonden met De Geheime Tuin.

Interview

Collective Garden Baugruppe Zelterstrasse

26.04.2016

Two years ago Stichting Tussentuin visited communal garden Zelterstrasse in Prenzlauerberg, Berlin. The garden is surrounded by a new building block of 45 apartments.